Var vaksam och redo för plötsligt hjärtstopp!

Vem som helst, kan när som helst drabbas av plötsligt hjärtstopp. Det enda som kan bryta detta är att du använder en hjärtstartare och utför hlr. Detta fram tills ambulansen dyker upp och kan ta över. Det är allt för få hjärtstartare utplacerade idag, det behövs fler. Dessuom är det tyvärr en del som stjäls. Det man kan göra på egen hand är att köpa en hjärtstartare att ha hemma. Företag kan även de se till att skaffa en hjärtstartare och placera på jobbet. Dessutom är det inte fel att gå en kurs inom hlr som omfattar att man lär sig använda en hjärtstartare. 

Kunskap räddar liv

Kunna rädda liv är värdefullt och genom att lära sig hlr, första hjälpen och att använda en hjärtstartare är en god bit på vägen. Dock går det att använda en hjärtstartare även om man inte gått kurs. Många av de som finns att köpa idag och de som redan är utplacerade har tydliga instruktioner i hur man ska göra och hur den ska användas. Det viktiga är att använda den inom de första minuterna en person drabbas av plötsligt hjärtstopp.

Läs mer om hjärtstartare

Du kan läsa mer om hjärtstartare på Cardiac Science. Du kan även besöka Hjärtstartarregistret som även de har mer information. Där kan du även registrera in att du har en egen hjärtstartare, som andra kan se. Det kan vara bra att göra, så att fler har tillgång till din hjärtstartare om de skulle behöva.

18 Jan 2018