Minnen från skoltiden

Minns du hur det såg ut i ditt allra första klassrum? Det gör jag! Längst fram vid svarta tavlan fanns en kateder där fröken satt och tittade ut över klassen. Snett framför henne stod en gammal orgel som användes dagligen och till vänster om oss barn var det stora fönster som vi kunde sitta och titta ut genom och drömma oss bort till gungorna, sandlådan och fotbollsplanen. Höger vägg var en enda enorm anslagstavla som fylldes under terminen och bakom oss var det skåp som var fyllda med böcker. 

Skolbänkarna var av trä och med ett lock. Lyfte man på locket så kunde man lägga ner skolböcker, pennor, luktsuddin och andra viktiga saker och stolarna var alla exakt likadana, oavsett om man var kort eller lång. 

Idag tänker man ett steg längre

Riktigt så ser det inte längre ut i ett klassrum. Idag har man förstått att alla är olika och man ser till att anpassa skolbänkar och stolar för varje barn så man kan sitta bekvämt och kunna studera bra. Cadiform har sett till att klassrum inte längre är tråkiga och enformiga. Deras skolbänkar är både snyggare och bättre än de vi hade, och anpassade för att faktiskt sitta vid och jobba. 

Jag hoppas dock att de inte tar bort stora fönster, väggar med barnens konstverk eller alla andra saker i skolan som gjorde att man trivdes så bra. För skolan ska ju vara kul - och lärorik! 

15 Feb 2023