Utsikt från taket

Min favorit plats när det kommer till att sitta och koppla av är uppe på hustaket. Det låter säkert superflummigt, men det är på taket jag sitter när jag läser böcker, kopplar av en stund efter maten på kvällen, eller när jag känner mig lite låg. Taket hjälper mig att slappna av och ge mig perspektiv. Tyvärr är mitt tak i desperat behov av en renovering och jag har redan varit i kontakt med mht-syd.se som accepterat uppdraget. Nästa vecka sätter de igång och under en månad framåt har jag inget tak att sitta och reflektera på.

Bästa gömstället

Trots att taket är så väldigt utsatt så känns det som att man är osynlig när man sitter där uppe, för ingen vänder blicken mot ett hustak för att få syn på en människa. Motsägelsefullt nog är det bästa gömstället. Nu när mitt tak ska renoveras så ska jag såklart låta fixa en liten alkov, stor nog för en bekväm möbel, men liten nog att inte väcka någon direkt uppmärksamhet - det är en så sanslöst bra idé! Regnskydd ska den också ha såklart.

När jag var liten hade jag en trädkoja som min pappa och storebror hade byggt ihop. Den var placerad riktigt högt upp i ett träd och utsikten där uppifrån var fantastiskt. Det är kanske lite samma känsla jag får uppe på hustaket, som den jag hade som liten när jag satt i min trädkoja - att jag får vara för mig själv med alla tankar och känslor - genuin avkoppling.

8 Oct 2018