Tips när du söker jobb

Det här med att söka jobb, det är inte alltid det lättaste. Du kanske söker en massa jobb som inte ens leder till en intervju? Grejen är ju att du måste se till att med få ord kunna beskriva varför en arbetsgivare ska anställa dig. Ofta lägger en arbetsgivare inte många minuter på vare sig ditt CV eller personliga brev, om det inte är skrivet på ett riktigt bra sätt. 

Att hitta ett jobb att söka är det första steget så klart. En del hittar du via olika instanser på nätet, andra kan du kanske hitta genom kontakter eller via sociala medier. När du hittat ett jobb att söka, då är det dags att göra en bra ansökan.

CV och personligt brev

Ditt CV ska innehålla dina tidigare arbeten och utbildningar på ett till två A4-sidor. Du ska komprimera ditt yrkesliv och erfarenheter och förpacka dem i ett lättöverskådligt, attraktivt dokument. Därtill är det bra att ha ett personligt brev, där du kan skriva om varför du söker jobbet och varför du passar för just det arbetet du söker. Du bör vara professionell samt alltid skriva ett nytt personligt brev, anpassat för just det jobb du söker. Du bör alltså inte alltid ha exakt samma.

Hitta jobb på andra sätt

Det finns idag andra sätt att jobba på än det traditionella. På www.gigstep.se finns det exempelvis möjlighet att jobba som konsult. Du kan även testa att frilansa på olika sätt, att vara din egen chef så att säga. 

14 Feb 2020