Spara pengar, sluta röka

En stor pengatjuv, det är rökning. Ett paket cigaretter i dag är inte billigt och det kommer inte bli det heller. Det har hela tiden ökat i pris att köpa cigaretter. Det är så klart inte alltid lätt att sluta kanske, men det kommer att leda till en bättre ekonomi så väl som en bättre hälsa. Klart är ju att du kommer först få lägga en summa pengar för att sluta. Om du inte är en sån person som kan stoppa och bara sluta utan hjälp. Dock behöver många ett hjälpmedel eller fler för att lyckas. Det finns allt från plåster till e cigaretter.

Hjälpmedel för att sluta

Vad som passar just dig, är individuellt. En del föredrar nikotinplåster, andra vill ha spray och en tredje vill sluta med hjälp av en elektronisk cigarett från EQcigs. En stor fördel med e cigaretter är att där går det styra halten på nikotinet på ett bra sätt. Ett startpaket kan vara värt att satsa på och sedan dra ner på nikotinet för att sedan kunna sluta helt. Andra sätt att sluta på, det är via sluta röka linjer, eller kurser. En del testar hypnos, eller kbt-terapi. Du får komma fram vad som funkar för dig.

Tänk på alla pengar du sparar

Så fort det känns svårt att försöka sluta, tänk på alla pengar du sparar och vad du kan lägga dem på istället för vanliga cigg. Det kan vara den morot du behöver för att sluta upp med rökningen.

27 Jul 2018