Smart med ett bensinelverk

Idag finns det olika sorters elverk som man kan satsa på att ha. De passar olika bra för olika ändamål så klart. Ett bra elverk är just ett bensinelverk. Fördelen med ett sådant är att de klarar av det mesta så att säga. De går att ha i tuffa miljöer så väl som att de kan klara av en tuff hantering. Den vanligaste typen av elverk är just en sån som drivs på bensin. Den fungerar som så att det är en bensinmotor som driver en generator som producerar elektricitet. Dock kommer de i flera olika storlekar och med olika effekt, alltså olika watt. Så det gäller välja rätt för det du ska ha den till.

Inverterelverk är bra de med

Ett annat bra elverk är det som kallas för inverterelverk. Med den får man så att säga "finström". Alltså sådan el som finns i våra vanliga kontakter inne. Strömmen är ren sinus och det som är bra med en inverter är att du då kan driva vad som helst med den. Du kan ha med den om du är ute och campar, i husvagnen, hemma om det blir strömavbrott och så vidare. Även dessa kommer i olika storlekar och med olika watt. Ett inverterelverk fungerar som ett vanligt elverk på det sätt att motorn driver en generator som producerar ström, men med skillnaden att den strömmen programmeras digitalt för att bli så ren som möjligt. 

Utöver det så finns det andra sorters elverk med, som  Duel Fuel-elverk som kan drivas av både bensin och gasol som ger ren sinus.

26 Oct 2020