Inget jobb att gå till?

Även om vi inte fick den massarbetslöshet många var oroliga för så är det ändå rätt många som är utan arbete nu på grund av pandemin som lamslog i stort sett hela världen. Blir man arbetslös har man möjlighet att stämpla, så länge man är medlem i ett fackförbund och/eller en A-kassa. För att kunna göra det så ställs det dock en del krav på den arbetssökande:

Leder dessa saker till jobb? Ibland gör de det men oftast är det faktiskt upp till dig själv om du vill ha ett jobb att gå till. Här får du tips för att lättare få jobb igen. 

3 tips för att hitta jobb

  1. Ha inte för höga krav - Självklart ska du börja leta jobb i de områden du har utbildning. Men det finns jobb för de som saknar utbildning helt och hållet. Äldrevård, LSS och barnomsorg är några sådana. Det ger en inkomst, social samvaro och du är behövd!
  2. Använd många plattformar - Nöj dig inte med platsbanken. Skapa konto på Blocket Jobb, LinkedIn och andra ställen där du kan visa upp vem du är och andra kan se dig.
  3. Glöm inte dina kontakter - Gamla arbetskamrater, släkt och till och med forna konkurrenter kan bli en möjlighet till nytt arbete. Kontakta dem och berätta att du söker jobb. 

Det är inget att skämmas för att man letar efter arbete! Våga fråga så kommer du snart att ha ett jobb att gå till igen. 

3 Nov 2021