Hur startar man eget?

Hur ska man göra för att komma igång med ett företag? Det allra första man måste ha, det är en affärsidé. Det handlar alltså om vad det är du vill göra. Ska du sälja något, erbjuda tjänster, eller har andra idéer? Ett bra tips är att du tittar på de du gillar att göra. Kanske det är så att du har en hobby, som kanske även kan fungera som ett jobb? Det finns många saker som folk gör för att de tycker det är kul. Men det vore ju inte fel att även tjäna pengar på hobbyn, eller hur. Kolla bara av komkurrensen och se hur många som jobbar inom samma nisch. Sedan är det bra att fundera på, ska du starta på egen hand eller tillsammans med någon?

Olika företagsformer

Om du ska starta helt på egen hand, så är det en enskild firma som gäller. Är ni två eller fler, så har ni dock flera olika företagsformer att välja mellan. Det är bland annat handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag. Du kan läsa mer om företagsformer på Bolagsverket

Gör slag i saken

Våga ta steget fullt ut och starta eget. Det finns en mängd bra information på nätet om hur du ska gå tillväga. Det är allt från hur du skapar egen affärsidé till hur du kommer igång med allt. Att vara egen företagare är ofta guld värt, även om det kan innebära mycket jobb. Men våga göra det du drömmer om!

 

25 Mar 2018