Egen el

Har du någonsin övervägt att skaffa ett eget elverk att ha hemma? Många som har t ex båt eller husbil har egna små elverk som de använder till saker som kylskåp och TV. Denna typ av mindre elverk kan drivas på olika sätt, dels på bensin, dels på diesel, dels på så kallad duel fuel där både bensin och gasol används. Det finns elverk med olika kapacitet och givetvis då också i olika prisklasser, men vill man ha ett bra elverk så köper man det från en respekterad återförsäljare som erbjuder goda garantier.

När strömmen går

Många i Sverige har fått erfara hur det är att plötsligt stå utan ström. Tyvärr händer det ibland när krafter som vi inte rår på slår till. Först när strömmen går brukar vi bli varse på riktigt hur beroende vi faktiskt är av elektricitet. Skaffar man ett reservkraftselverk till hemmet så slår det till per automatik om strömmen skulle gå. Det är en stor trygghet att ha - och en klok investering.

Att köpa ett elverk är lite mer komplicerat än man kan tro. Det finns många aspekter att utvärdera. Vad vill man ha för drivvara till sitt elverk? Vad kan man räkna med för ljudnivåer? Finns det särskilda funktioner som kan vara extra användbara i ditt fall? Rådgör med en erfaren säljare, gärna i butiken du avser köpa elverket. Du gör förstås också klokt i att läsa på om elverk på egen hand i förväg.

5 Mar 2019