Det finns fördelar med ett modernt samhälle

Varje gång du besöker internet så lämnar du ett fotspår efter dig, och det ser du inte minst på all den anpassade reklamen som dyker upp på alla möjliga ställen. När du åker ut från ett parkeringsgarage blir du filmad och besöker du ett casino så blir du fotograferad. Vårt samhälle idag håller koll på dig oavsett om du vill eller inte och att bli osynlig är i stort sett omöjligt. men det finns faktiskt en hel del fördelar också och dem kollar vi lite närmare på här. 

1. Företagande blir enklare

Alla kan starta en firma idag och jobba hemifrån, det var inte så enkelt förr i tiden. Med små medel kan du gå från att vara arbetssökande till att bli din egen chef på bara några minuter. Det finns också bra möjlighet för företagare att ordna likviditet med hjälp av att belåna faktura, direkt på nätet, med snabba hanteringstider. 

2. Världen kommer närmare

Du kan knyta kontakter över hela världen, utan att behöva packa din väska och resa utomlands (vilket ju är en fördel nu i corona-tider). Nya vänner finns bara ett knapptryck bort och gamla vänner håller du kontakten med lika lätt. 

3. Svårare att begå brott

Skulle vi få ännu bättre övervakning så skulle polis och åklagare kunna få fast kriminella enklare. men det är klart, hur långt är du beredd att gå när det gäller personlig integritet för att stoppa brott? Enligt en undersökning så är det mer än 70% som är OK med att ha övervakning dygnet runt om det förhindrar brott. 

13 Mar 2020